Ni missar väl inte vår utförsäljning i våran Malmö-butik? Läs mer här

Linköping Kommun

Det första steget när Linköping kommun påbörjade sitt projekt att minska antalet adresser för strategiska/administrativa verksamheter var att flytta två stora (ca 550 medarbetare) förvaltningar från totalt åtta adresser till nya lokaler i Ebbepark. 

Ebbepark är ett helt nytt och unikt område i staden som bygger på delningsprincipen. Områdets slogan är ”Care, Dare, Share”. Till exempel finns det inga fasta parkeringsplatser utan alla delar på de som finns. Dessutom finns det både bilpool och lådcykelpool.

Är det något vi på Rekomo tycker om är det en klimathjälte! Det är precis hur vi skulle beskriva Linköping kommun med sina många klimatmål. De har bland annat tagit fram en så kallad “möbeltrappa” som bygger på följande steg: 

  1. Titta efter möbler/inredning på kommunens interna lager av begagnade möbler
  2. Köpa återbrukade möbler/inredning
  3. Köpa återbrukade, restaurerade möbler/inredning
  4. Köpa nya möbler/inredning som går att återbruka
  5. Köpa nya möbler/inredning

Denna metod användes när det var dags att se över möbelbeståndet och vi var givetvis glada att bistå med både expertis och återbrukade möbler. 

-Vi levererade 283 kompletta arbetsplatser.

-Ca 70 sadelstolar till projektbord och ”dropdown”-platser.

-Barpallar till mötesrum och matsal.

-Ritningsbord samt fåtöljer till en lounge.

 Allt är återbrukat förutom skrivbordsskivorna till arbetsplatserna.

 

Inredningsarkitekt: Jimmie McFarland, PE Projektengagemang

Tänk andrahand i första hand.

Photo: Carl Philip Adolfsson

gallery image for a posttype: reference gallery image for a posttype: reference gallery image for a posttype: reference gallery image for a posttype: reference gallery image for a posttype: reference gallery image for a posttype: reference gallery image for a posttype: reference