Tengbom

Co2-besparingen på detta projekt: 7914 kg, vilket motsvarar uppvärmningen av ca 3 villor/år.
Ansvarig säljare: Linnea Bodin, Account Manager, Rekomo Stockholm.
Fotograf: Christoffer Skogsmo, Hjördis

När Arkitektfirman Tengbom renoverade Uppsalakontoret fanns det bara en väg att gå – den cirkulära. Utöver den inredning man valde att spara från kontorets förgående yta köptes möbler och inredning till stor del återbrukad och till stor del från Rekomo. Genom att fokusera på hållbar inredning hamnade projektet hamnade på hela 90% i återbruksgrad, en siffra vi absolut tippar vår hatt inför!
Vad som är extra speciellt med vårt projektet tillsammans med Tengbom är den hållbara loungen som finns i anslutning till kontorets reception. I den har vi ställt ut visningsmöbler som Tengbom årligen har möjlighet att byta ut om de önskar ändra om i miljön. Flexibilitet och miljö fungerar som bäst hand i hand, i alla led.

“Det krävs fingertoppskänsla och is i magen för att få till så hög grad av recyklad inredning.” – Eva Brännvall, projektledare för kontoret.

Stort tack till Eva och Tengbom Arkitektbyrå för att ni tänker andrahand i första hand!