Hittar du inte det du söker? Vi har ytterligare ca 50.000 produkter i lager! Klicka här för offertförslag.

Linköping kommun minskar miljöpåverkan och maximerar hållbarhet med återbrukade möbler

Linköping kommun maximerade hållbarheten när de bestämde sig för att minska antalet adresser för strategiska/administrativa verksamheter. Deras första steg var att flytta två stora förvaltningar till nya lokaler i Ebbepark. Ebbepark är ett område som bygger på delningsprincipen och har en slogan som lyder “Care, Dare, Share”. För att stödja sitt klimatarbete har kommunen utvecklat en “möbeltrappa”, där återbruk av möbler är det första steget. Som en del av denna metod användes återbrukade möbler från Rekomo när de skulle inreda de nya lokalerna.

Vi på Rekomo är glada att ha kunnat bistå med både expertis och återbrukade möbler. Vi levererade totalt 283 kompletta arbetsplatser, ca 70 sadelstolar till projektbord och “dropdown”-platser, barpallar till mötesrum och matsal, ritningsbord och fåtöljer till en lounge. Allt är återbrukat förutom skrivbordsskivorna till arbetsplatserna.

På Rekomo tror vi att att hyra återbrukade möbler är ett av de mest miljövänliga sätten att inreda ett kontor. Det sparar resurser och minskar avfallet. Vi tror att fler borde ta efter Linköping kommuns exempel och tänka andrahand i första hand när det gäller inredning. Kontakta oss på Rekomo för att lära dig mer om hur vi kan hjälpa dig att göra ditt kontor mer hållbart.

Inredningsarkitekt: Jimmie McFarland, PE Projektengagemang

Photo: Carl Philip Adolfsson

gallery image for a posttype: reference gallery image for a posttype: reference gallery image for a posttype: reference gallery image for a posttype: reference gallery image for a posttype: reference gallery image for a posttype: reference gallery image for a posttype: reference