Se sommarens öppettider här - På Rekomo.se kan du handla som vanligt hela sommaren!

Utbetalningsmyndigheten flyttar till nytt kontor i Stockholm

Co2e besparing: 31 572kg Co2

Ansvarig från Rekomo: Sebastian God

Ansvarig från kund: Henrik Engström

 

Nystart i Hammarby Sjöstad

Utbetalningsmyndigheten, nu belägen i Hammarby Sjöstad, Stockholm, har öppnat sitt nya kontor utrustat med eleganta och återbrukade möbler från Rekomo. Denna flytt, stödd av ett regeringsbeslut att ändra myndighetens lokalisering från Södertälje till Stockholmsområdet, markerar en ny era av hållbarhet och innovation. Kontoret sträcker sig över ett våningsplan på 1 770 kvadratmeter i det moderna åttavåningshuset Sthlm 04, vars inredning återspeglar en stark miljömedvetenhet och en förkärlek för kvalitet.

 

Flertalet myndigheter under samma tak

I det nyinredda kontoret, där Rekomo levererat höj och sänkbara skrivbord, kontorsstolar och skärmväggar delar Utbetalningsmyndigheten utrymme med flera andra myndigheter, däribland Universitetskanslersämbetet (UKÄ) och Myndigheten för press, radio och tv. Denna närhet främjar inte bara samarbete utan också en sammanhängande och estetiskt tilltalande arbetsmiljö, där varje möbel inte bara är funktionell utan också bär på en berättelse om hållbarhet.

 

Påtagliga fördelar med återanvända inredningar

Genom att välja Rekomos återbrukade möbler har Utbetalningsmyndigheten gjort en besparing av CO2-utsläpp på 31 572 kg, vilket visar på ett direkt bidrag till att minska organisationens koldioxidavtryck. Dessutom innebar detta val en kostnadsbesparing på cirka 60%, vilket motsvarar ungefär 1 miljon SEK jämfört med att köpa nya artiklar.

Kontorsuppsättningen inkluderar över 100 återanvända arbetsplatser med höj- och sänkbara skrivbord från SA Möbler, ergonomiska kontorsstolar från Kinnarps, avskärmningsväggar från Edsbyn och välutformade belysningslösningar. Varje del valdes för att stämma överens med det arkitektritade konceptet, vilket säkerställer hög kvalitet, god ergonomi och hållbarhet.

 

Framtidens Planer

Medan Utbetalningsmyndigheten förbereder sig för en expansionsfas efter 2026 på grund av ökade behov, har Rekomos återbrukade inredningslösningar lagt en stadig grund för en anpassningsbar och miljövänlig expansion. Dessa hållbara val visar på en långsiktig planering som omfattar inte bara att möta myndighetens växande behov utan även att föra in en stark känsla av miljöansvar in i framtidens arbetsplatser.

 

“Att samarbeta med Rekomo var ett enkelt val och förutom att ge en välfungerande fysisk arbetsmiljö, så bidrar dem även till en positiv känsla av att vi som organisation och arbetsgivare anstränger oss för att minska mängden onödiga utsläpp. Det är också en positiv information att dela med sig av till besökare.”

– Henrik Engström, Avdelningschef, Administrativa avdelningen

 

Uppmaning till handling

För att utforska mer om hur Rekomo hjälper statliga myndigheter att övergå till mer hållbara och kostnadseffektiva kontorslösningar, besök vår detaljerade avtalssida.

Lär dig mer om vårt engagemang för cirkulära möbelflöden och de fördelar vi erbjuder till alla statliga myndigheter.

Photo: Fotograf: Carl Philip Adolfsson

gallery image for a posttype: reference gallery image for a posttype: reference gallery image for a posttype: reference gallery image for a posttype: reference gallery image for a posttype: reference gallery image for a posttype: reference gallery image for a posttype: reference gallery image for a posttype: reference

Bli medlem

10% rabatt på första köpet

Skapa/skicka inköpslista

Skicka reservationsförfrågan

Lösenord*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Logga in

Välkommen till Rekomo! Logga in med dina uppgifter nedan